Produse pentru l glutamina pudra (3)

Lapte de zer demineralizat (DEMI)

Lapte de zer demineralizat (DEMI)

Pudra de zer demineralizată (DEMI) este obținută prin îndepărtarea unei părți din mineralele din zerul dulce lichid. În funcție de scop, sunt combinate multe tehnici: schimb de ioni, electrodializă, ultrafiltrare, microfiltrare sau nanofiltrare. Foodcom S.A. oferă o gamă largă de pulberi demineralizate conform cerințelor: - 20% pudră de zer demineralizată - un excelent agent de umplutură fără gust sărat, - 40%, 50% pudră de zer demineralizată - cele mai populare pentru fabricarea ciocolatei și a produselor de patiserie, - 70% pudră de zer demineralizată, - 90% pudră de zer demineralizată. Pudra de zer demineralizată (90% demineralizare) este adesea utilizată în fabricarea laptelui praf pentru sugari. Aceasta permite obținerea unei compoziții mai apropiate de laptele matern.
Permeat de zer

Permeat de zer

Permeatul este produs din lapte proaspăt pasteurizat degresat, obținut în urma ultrafiltrării laptelui pentru extragerea proteinelor și grăsimilor. Produsul este apoi uscat folosind tehnici avansate de uscare prin pulverizare. Produsul este uneori denumit „zer degresat”, atunci când este obținut din zer. Datorită faptului că permeatul de zer este bogat în lactoză, dar are un conținut scăzut de proteine, poate fi utilizat pentru producția de dulciuri, produse de panificație și grăsimi. De asemenea, este adăugat la producția de înghețată, brânzeturi topite, băuturi și cosmetice.
Transglutaminaza - aditiv alimentar și enzimă alimentară

Transglutaminaza - aditiv alimentar și enzimă alimentară

Transglutaminaza este un aditiv alimentar, fiind o enzimă care formează legături între moleculele de proteină. Principalele grupuri de produse care utilizează Transglutaminaza: produse din carne, produse din cârnați/șuncă, produse din fructe de mare, produse de panificație, produse lactate și vegane. Există beneficii în utilizarea TG: * Îmbunătățește textura cărnii și legătura între bucățile de carne * Reduce fosfații * Reduce pierderile de apă în timpul proceselor de gătire * Îmbunătățește textura finală în produsele cu sodiu scăzut * Îmbunătățește textura și elasticitatea * Crește forța gelului, facilitând pierderea de proteină * Reduce conținutul de gumă și gelatine etc. Cea mai frecventă aplicație este pentru: produse din carne, produse lactate, produse din fructe de mare, produse de panificație, produse din brânză/brânză de vaci, produse vegane.